حقوق جزای عمومی 3

کتاب حقوق جزای عمومی 3 منتشر شد | توسط بنیاد حقوقی میزان | چاپ اول : بهار 1399 | تعداد صفحات : 410 صفحه

در دنیای امروز فرایند کیفری/چرخۀ جنایی از «جرم انگاری» آغاز و با «اجرای مجازات» و در پاره‌ای از موارد «اقدامات تامینی و تربیتی» پایان می‌پذیرد. به عبارت دیگر، قطار کیفری با جرم انگاری به حرکت در می‌آید و با اجرای مجازات و یا اقدامات تامینی و تربیتی به مقصد می‌رسد. پس، یکی از موضوع‌هایی که در این فرایند/چرخه باید مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد، «مجازات و اقدامات تامینی و تربیتی» است. مجازات، حتی در مقایسه با اقدامات تامینی و تربیتی، مهم‌ترین «پاسخ»، «واکنش» و «ضمانت اجرای»‌ای است که در همۀ نظام‌های حقوقی از آن استفاده می‌شود.

در زمینۀ مجازات با پرسش‌های زیر رو به رو هستیم:

1. مجازات چیست؟ و چه اقسامی دارد؟ ۲. کیفردهی / تعیین کیفر بر اساس چه قواعد و معیارهایی صورت می‌پذیرد؟ ۳. جهات سقوط مجازات کدامند؟ پاسخ‌های نخستینی که می‌توان به این پرسش‌ها داد، از این قرارند: ۱. مجازات، اصلی‌ترین و مهم‌ترین واکنش اجتماعی در مقابل بزه و بزهکاری از گذشته‌های دور تا امروز بوده است و در دوره‌ها و سرزمین‌های مختلف به اشکال و گونه‌های متفاوتی شناسایی و اجرا می‌شده است؛ از طرد و حذف فیزیکی بزهکار (اعدام) گرفته تا الزام او به انجام پاره‌ای از کارهای عمومی و عام المنفعه (جایگزین‌های حبس). هم اکنون در نظام حقوقی ما، در یک دسته بندی کلی مجازات‌ها به دو دستۀ تعزیری و غیرتعزیری قابل تقسیم‌اند و تعیین و اجرای هر یک از اینها تابع رژیم خاصی است. مجازات‌های تعزیری، تابع یک رژیم باز و روزآمد هستند ولی مجازات‌های غیر تعزیری بسته و تابع معیارهای فقهی می‌باشند. همین دوگانگی موجب شده است تا در حقوق کیفری ما طیف گسترده‌ای از مجازات‌ها به کار گرفته شوند و با نوعی تنوع کیفری ویژه مواجه باشیم. ۲. قانون‌گذار ما با نگرشی متفاوت و مبتنی بر اندیشه‌های امروزی در تعیین و اجرای مجازات‌های تعزیری قواعد گوناگونی را، از «درجه بندی مجازات‌ها و در نوسان قراردادن آنها میان حداقل و حداکثر» گرفته تا نادیده گرفتن مجازات، مقرر و پیش‌بینی کرده است. قاضی کیفری مکلف است و یا اختیار دارد که با رعایت این قواعد مجازاتی را که مناسب تشخیص می‌دهد، برای بزهکار تعیین و اجرا نماید و یا از مجازات او چشم پوشی کند. ۳. جهات سقوط مجازات عوامل و شرایطی هستند که با وجود آنها یا امکان مجازات کردن بزهکار از بین می‌رود، همانند فوت، و یا مجازات نکردن بزهکار منطقی و شایسته به نظر نمی‌رسد، همانند مرور زمان.

در زمینۀ اقدامات تامینی و تربیتی نیز پاسخ گویی به این پرسش‌ها ضرورت دارد: ۱. اقدامات تامینی و تربیتی چیست؟ و اقسام آنها کدامند؟ ۲. این اقدامات در چه مواردی و نسبت به چه کسانی تعیین و اجرا می‌شود؟ به این پرسش‌ها نیز می‌توان این گونه پاسخ داد: ۱. اقدامات تامینی و تربیتی پاسخی بازپرورانه و پیشگیرانه به جرم است که با اهداف درمانی- اصلاحی دربارۀ افرادی که احتمال ارتکاب جرم توسط آنها می‌رود، قابل اجرا می‌باشند. این اقدامات بر اساس اهدافی که در اجرای آنها دنبال می‌شود، نخست به اقدامات با ویژگی بازپروری و با ویژگی ناتوان سازی دسته بندی می‌شوند. بازپروری افراد در معرض خطر بزهکاری می‌تواند حمایتی (تربیتی-درمانی) و بازدارنده (مراقبتی- نظارتی) باشد و ناتوان سازی شامل دور ساختن از موقعیت‌های جرم زا و محدود ساختن فرصت‌ها می‌شود. ۲. در یک و نیم سدۀ گذشته و متاثر از مطالعات جرم شناسی، اجرای اقدامات تامینی و تربیتی نسبت به گروهای خاصی از بزهکاران، همانند کودکان، نوجوانان و دیوانگان و مجرمان خطرناک در سطح جهان پذیرش عمومی پیدا کرده است.

بدین ترتیب، برای بررسی موارد یاد شده، مطالب مورد نظر در این کتاب در سه بخش و یک گفتار پایانی سامان دهی خواهد شد: (بخش نخست) به شناسایی و طبقه‌بندی مجازات اختصاص دارد که در دو فصل تنظیم می‌گردد: شناسایی مجازات (فصل نخست) و طبقه‌بندی مجازات (فصل دو)؛ در (بخش دو) تعیین مجازات / کیفردهی، طی دو فصل بررسی می‌شود: گستره انتخاب مجازات مناسب (فصل نخست) و نادیده گرفتن آزمایشی مجازات (فصل دو)؛ در (بخش سه) سقوط مجازات مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ این بخش نیز دو فصل دارد: جهات شخصی سقوط مجازات (فصل نخست) و جهات موضوعی سقوط مجازات (فصل دو). (گفتار پایانی) به بررسی اقدامات تامینی و تربیتی اختصاص دارد و مطالب این گفتار در سه بند ارائه خواهد شد: مفهوم، ماهیت و پیشینه آنها (بند نخست)، گونه‌ها و طبقه بندی آنها (بند دو) و چگونگی تعیین و اعمال آنها (بند سه).

مقدمه کتاب حقوق جزای عمومی 3

مقدمه_کتاب_حقوق_جزای_عمومی_3

فهرست کتاب حقوق جزای عمومی 3 دکتر عباس منصورآبادی

لینک سفارش کتاب در سایت نشر میزان

، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ، ،
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹

دیدگاه ها

سیروس وحدانی

28 اردیبهشت 1399 - 16:40

تبریک فراوان به استاد عزیزم قطعا کامل ترین هست این کتاب

پاسخ

negin prsapur

28 اردیبهشت 1399 - 16:41

بالاخره منتشر شد مطمئنم ارزش صبر کردن رو داشت که بحث عملی مجازات ها رو از کتاب استاد گرانقد بخونیم

پاسخ

احمد ايماني

28 اردیبهشت 1399 - 18:01

بی نظیر هست این کتاب امروز تهیه کردم و واقعن در عجبم از اینکه چقد همه مباحث بر خلاف کتاب های دیگه خوب پرداخته شدن

پاسخ

بهرنگ پورسیما

29 اردیبهشت 1399 - 12:46

قطعا تحولی نو هست این کتاب در بخش مجازات های قانون 1392 که با مطالعه اون مطالب بسیار جدیدی رو یاد گرفتم به دانشجویان عزیز توصیه میکنم برای صاحب نظر شدن در حقوق جزای عمومی 3 این کتاب رو مطالعه کنند

پاسخ

الهام

29 اردیبهشت 1399 - 13:25

فقط میتونم بگم عالی عالی عالی
قطعا کامل ترین حقوق جزای عمومی 3 بود که خوندم برای پایان نامه ام بیشتر از چندین صفحه رفرنس دهی و استفاده کردم واقعا حقوق جزا با وجود دکتر منصورآبادی داره تبدیل به مشابه حقوق خصوصی میشه اساتیدش و صاحب نظران بیشتری پیدا کرده و دوره بت کردن یک شخص به عنوان تنها شخص قابل استناد در حقوق کیفری بخصوص حقوق کیفری عمومی به اتمام رسیده واقعا باید تبریک گفت به استاد منصورآبادی

پاسخ

salman ejtehad

29 اردیبهشت 1399 - 14:55

ketab khubie harchand faghat kholase har baksh ru khundam baray emtehan vali be nazaram kameltarin jaza 3 hast

پاسخ

دانشجو

2 بهمن 1399 - 17:54

سلام برای ازمون های حقوق کتاب مختصر بگیرم یا 4جلدی

پاسخ

admin

12 بهمن 1399 - 13:35

کتاب مختصر برای آزمون ها تدارک دیده شده و مناسب تر می باشد

پاسخ

Emad

24 فروردین 1400 - 14:58

سلام عرض ادب کتاب حقوق جزای عمومی ۳ چاپ اول :بهار ۱۳۹۹
شامل قانون کاهش مجازات حبس تعزیری میشه یا باید منتظر چاپ جدید بمونیم ؟؟

پاسخ

Emad

24 فروردین 1400 - 15:00

سلام عرض ادب کتاب حقوق جزای عمومی ۳ چاپ اول :بهار ۱۳۹۹
شامل قانون کاهش مجازات حبس تعزیری میشه یا باید منتظر چاپ جدید بمونیم ؟؟؟؟

پاسخ

admin

25 فروردین 1400 - 19:55

درود بر شما کتاب حقوق جزای عمومی 3، روزهای آخر اسفند ماه 1398 به ناشر سپرده شد و ابتدای بهار 1399 منتشر شد و به بازار آمد و در آن قانون کاهش به دلیل اینکه هنوز ابلاغ نشده بود در آن اعمال نشده است همچنین طبق فرمایش استاد عباس منصورآبادی کتاب ویرایش خواهد شد (تمام 4 جلد دوره بنیادین)
فعلا برای جبران کاستی علی الخصوص اگر داوطلب آزمون های حقوقی می باشید به کتاب مختصر حقوق جزای عمومی مراجعه کنید ( مطابق با قانون کاهش مجازات حبس تعزیری نیز می باشد این کتاب)

پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.